Smördegsinbakad ost och skinka
Super frasig inbakad smördeg med ost och skinka är en riktig favorit som funkar perfekt som en snabb lunch eller mellanmål. Den krispiga smördegen och den krämiga fyllningen av ost och skinka är en oslagbar kombination.
Det bästa med denna rätt är att den är så enkel att laga till. Du kan enkelt hitta smördeg i din lokala matbutik och fyllningen kan varieras efter vad du har hemma. Du kan byta ut skinkan mot kalkon eller rökt kyckling, eller byta ut osten mot fetaost eller mozzarella.
Denna inbakade smördeg är perfekt att servera tillsammans med en fräsch sallad eller grönsaker. Du kan också packa ner den i en lunchlåda och ta med dig till jobbet eller skolan. Det är en riktigt smarrig rätt som garanterat kommer att göra succé!
Portioner
4
Total tid
30 min
Ingredienser
Instruktioner
Förberedelse
- 1Starta ugnen på 200°C (390°F)
- 2Lägg smördegen på bakplåtspapper i en ugnsform
- 3Dela mozzarellan i skivor
Tillagning
- 1Fyll mitten av smördegen med mozzarella, skinka och riven ost
- 2Krydda med salt och peppar
- 3Snitta ca 2 cm breda remsor längs kanterna och in mot mitten av smördegen där fyllningen finns
- 4Vik över remsorna omlott ("fläta" ihop smördegen)
- 5Pensla med ägg och strö på sesamfrön
- 6Grädda smördegen mitt i ugnen på 200°C (390°F) i ca 20-25 min beroende på ugn. Den ska få en gyllene färg
Servering
- 1Låt den svalna en stund innan du skär upp och servera sedan med sallad eller ät som den är