Smördegsbakelse med vanilj och bär

Share to pinterest
Smördegsbakelse med vanilj och bär

En super enkel efterrätt med goda smaker av vanilj och bär är perfekt för de som vill ha något sött och gott att avsluta sin måltid med. Denna efterrätt kräver endast några få ingredienser och är super lätt att göra. Allt som krävs är vaniljyoghurt och några färska bär som jordgubbar, hallon eller blåbär.

Det bästa med denna efterrätt är att den kan enkelt varieras med andra frukter eller bär efter din egen smak. Du kan prova att använda mango, ananas eller kiwi istället för bär och skapa en helt ny smakupplevelse. Dessutom är det en hälsosam och lätt alternativ till tyngre efterrätter som kan få dig att känna dig trött och övermätt.

Denna enkla efterrätt är perfekt att servera när du har gäster eller när du vill ha något snabbt och sött efter en lång dag. Prova denna lätta och goda efterrätt och njut av de fräscha smakerna av sommar och frukt.

Portioner

4

Total tid

30 min

Ingredienser

Instruktioner

  • Förberedelse

    • 1
      Tina upp smördegsplattorna och lägg de i en ugnsform med bakplåtspapper. Ett paket brukar innehålla 10 plattor vilket ger 10 bakelser
    • 2
      Vispa vaniljsåsen enligt anvisningar på förpackningen
    • 3
      Blanda i en liten skål florsocker och vatten tills du får en jämn konsistens
  • Tillagning

    • 1
      Använd en matkniv och skåra plattorna så att de får en ram på ca 1 cm
    • 2
      Nagga botten med en gaffel och pensla smördegsplattorna med ägg
    • 3
      Ha de i ugnen på 220°C (430°F) i ca 8-10 min beroende på ugn. De ska bli gyllen bruna
    • 4
      Låt svalna helt
    • 5
      Spritsa på vaniljsåsen där du naggat på plattorna och ha på olika bär
    • 6
      Ringla över glasyren