Schweizernötskaka
En super god chokladkaka med smak av schweizernöt är precis vad du behöver för att stilla din chokladsug. Denna chokladkaka är gjord med finaste choklad av högsta kvalitet och har en utsökt smak av schweizernöt som ger kakan en extra dimension av nötighet och krämighet.
Tänk dig att du bryter av en bit av denna chokladkaka och låter den smälta på tungan. Den mjuka och krämiga konsistensen smälter bort i munnen och lämnar kvar en ljuvlig eftersmak av choklad och nötter. Det är ingen överdrift att säga att denna chokladkaka är den perfekta kakan för chokladälskaren.
Servera denna ljuvliga chokladkaka som efterrätt efter en god middag, eller njut av den tillsammans med en kopp kaffe eller te. Den passar också utmärkt som en present till någon som du vet uppskattar en riktigt god chokladkaka.
Så om du vill överraska dina smaklökar med en himmelsk smakupplevelse, så är denna chokladkaka med smak av schweizernöt definitivt något för dig!
Portioner
8
Total tid
2h
Ingredienser
Chokladkaka
Schweizernöts ganache
Instruktioner
Chokladkaka
- 1Ställ ugnen på 180° Celsius (350° Fahrenheit)
- 2Smält smöret och ställ åt sidan
- 3Blanda alla torra ingredienser förutom sockret i en skål och ställ åt sidan
- 4Smöra en springform
- 5Vispa ägg och socker vitt och pösigt
- 6Sikta in de torra ingredienserna i äggsmeten
- 7Vispa en stund och ha sedan i det smälta smöret
- 8Vispa tills du fått en jämn smet
- 9Baka kakan mitt i ugnen på 180° Celsius (350° Fahrenheit) i ca 25 min
- 10Låt svalna
Schweizernöts ganache
- 1Värm upp vispgrädden i en kastrull men låt inte koka
- 2Ta bort från spisplatta och ha i chokladen
- 3Rör om tills chokladen smält helt, låt sedan svalna och ställ i en skål i kylen i ca 1 timme
Servering
- 1Bred ut ganachen på chokladkakan när den svalnat