Red velvet mug cake
Share to pinterest
En Red Velvet Mug Cake är en enportionstårta som kan göras snabbt och enkelt i en mikrovågsugnsäker mugg. Denna kaka är en variant av en klassisk chokladkaka med en livlig röd färg och en något syrlig smak som kommer från användningen av vinäger och kärnmjölk i smeten. Kakan är toppad med en enkel cream cheese frosting som kompletterar den syrliga smaken på kakan och ger en krämig, lyxig touch.
Portioner
1
Total tid
2
Ingredienser
Instruktioner
- 1Börja med att blanda ihop de torra ingredienserna i en mikrovågsugnsäker mugg. Detta inkluderar mjöl, socker, kakao, bakpulver och bikarbonat.
- 2Häll i mjölk, olja, vinäger och karamellfärg i muggen med de torra ingredienserna.
- 3Blanda ordentligt tills alla ingredienser är väl kombinerade.
- 4Placera muggen i mikrovågsugnen och grädda på hög effekt i 1:30 minuter
- 5Ta ut muggen från mikrovågsugnen med försiktighet, då det kan vara varmt
- 6Låt kakan svalna något innan servering