Red velvet mug cake

Share to pinterest
Red velvet mug cake

En Red Velvet Mug Cake är en enportionstårta som kan göras snabbt och enkelt i en mikrovågsugnsäker mugg. Denna kaka är en variant av en klassisk chokladkaka med en livlig röd färg och en något syrlig smak som kommer från användningen av vinäger och kärnmjölk i smeten. Kakan är toppad med en enkel cream cheese frosting som kompletterar den syrliga smaken på kakan och ger en krämig, lyxig touch.

Portioner

1

Total tid

2

Ingredienser

Instruktioner

    • 1
      Börja med att blanda ihop de torra ingredienserna i en mikrovågsugnsäker mugg. Detta inkluderar mjöl, socker, kakao, bakpulver och bikarbonat.
    • 2
      Häll i mjölk, olja, vinäger och karamellfärg i muggen med de torra ingredienserna.
    • 3
      Blanda ordentligt tills alla ingredienser är väl kombinerade.
    • 4
      Placera muggen i mikrovågsugnen och grädda på hög effekt i 1:30 minuter
    • 5
      Ta ut muggen från mikrovågsugnen med försiktighet, då det kan vara varmt
    • 6
      Låt kakan svalna något innan servering