Lasagne

En krämig och saftig lasagne är en klassiker som passar perfekt som vardagsmat. Den är en favorit hos både vuxna och barn och är enkel att laga till. Lasagne är en italiensk maträtt som består av lager av pasta, tomatsås, köttfärs och ost. Den krämiga och smakrika tomatsåsen binder samman allt och gör denna rätt till en verklig smakupplevelse.

Denna krämiga och saftiga lasagne är perfekt att servera med en fräsch sallad eller några rostade grönsaker. Det är en maträtt som passar perfekt för stora familjer eller när du vill bjuda över vänner och bekanta. Lasagnen går också att förbereda i förväg och sedan bara värma upp när det är dags att äta. Prova denna enkla och goda lasagne som kommer att bli en favorit i din matlagning!

Portioner

6

Total tid

1h

Ingredienser

  • Köttfärssås

  • Ostsås

  • Lasagneplattor

Instruktioner

  • Förberedelse

    • 1
      Lägg lasagneplattorna i en skål med kallt vatten och låt de stå i ca 20 min tills de mjuknat
    • 2
      Starta ugnen på 200°C (392°F)
  • Köttfärsås

    • 1
      Fräs lök och vitlök i en stekpanna i ca 2 minuter
    • 2
      Ha i köttfärs och stek tills den är genomstekt
    • 3
      Ha i paprika, tomatpuré och kryddorna och stek en stund tillsammans
    • 4
      Häll över krossade tomater, vatten och fonden och låt såsen puttra på medelvärme medans du lagar ostsåsen
  • Ostsås

    • 1
      Smält smöret i en kastrull och ha i vetemjölet
    • 2
      Vispa tills de får en tjock konsistens och häll över mjölken, grädden, fonden och kryddorna
    • 3
      Vispa hela tiden då det annars lätt bränner fast i botten
    • 4
      Ha sist i osten och vispa
    • 5
      Låt såsen puttra en stund på medelvärme tills den tjocknar till
  • Slutfas

    • 1
      Varva köttfärssås, ostsås, riven ost och lasagneplattor i en ugnsform. Avsluta med sås. Strö över riven ost
    • 2
      Ha lasagnen i ugnen på 200°C (392°F) i ca 25 minuter
    • 3
      Låt stå i ca 10 min efter att den tillagats och servera med en god sallad