Lasagne
En krämig och saftig lasagne är en klassiker som passar perfekt som vardagsmat. Den är en favorit hos både vuxna och barn och är enkel att laga till. Lasagne är en italiensk maträtt som består av lager av pasta, tomatsås, köttfärs och ost. Den krämiga och smakrika tomatsåsen binder samman allt och gör denna rätt till en verklig smakupplevelse.
Denna krämiga och saftiga lasagne är perfekt att servera med en fräsch sallad eller några rostade grönsaker. Det är en maträtt som passar perfekt för stora familjer eller när du vill bjuda över vänner och bekanta. Lasagnen går också att förbereda i förväg och sedan bara värma upp när det är dags att äta. Prova denna enkla och goda lasagne som kommer att bli en favorit i din matlagning!
Portioner
6
Total tid
1h
Ingredienser
Köttfärssås
Ostsås
Lasagneplattor
Instruktioner
Förberedelse
- 1Lägg lasagneplattorna i en skål med kallt vatten och låt de stå i ca 20 min tills de mjuknat
- 2Starta ugnen på 200°C (392°F)
Köttfärsås
- 1Fräs lök och vitlök i en stekpanna i ca 2 minuter
- 2Ha i köttfärs och stek tills den är genomstekt
- 3Ha i paprika, tomatpuré och kryddorna och stek en stund tillsammans
- 4Häll över krossade tomater, vatten och fonden och låt såsen puttra på medelvärme medans du lagar ostsåsen
Ostsås
- 1Smält smöret i en kastrull och ha i vetemjölet
- 2Vispa tills de får en tjock konsistens och häll över mjölken, grädden, fonden och kryddorna
- 3Vispa hela tiden då det annars lätt bränner fast i botten
- 4Ha sist i osten och vispa
- 5Låt såsen puttra en stund på medelvärme tills den tjocknar till
Slutfas
- 1Varva köttfärssås, ostsås, riven ost och lasagneplattor i en ugnsform. Avsluta med sås. Strö över riven ost
- 2Ha lasagnen i ugnen på 200°C (392°F) i ca 25 minuter
- 3Låt stå i ca 10 min efter att den tillagats och servera med en god sallad