Kyckling Curry
Kyckling curry är en läcker och smakrik maträtt som härstammar från det indiska köket. Det är en kombination av kycklingkött, kryddor och grönsaker som tillagas i en krämig sås gjord av yoghurt, kokosmjölk eller grädde. Kyckling curry kan serveras med ris, naanbröd eller andra bröd.
För att laga kyckling curry behöver du först marinerat kycklingkött i en kryddblandning som vanligtvis innehåller gurkmeja, koriander, spiskummin och kardemumma. Sedan stekas kycklingen i en gryta tills den är gyllenbrun och genomstekt. Därefter tillsätts krossade tomater, lök, vitlök, ingefära och övriga grönsaker och kryddor efter smak och tycke. Allt låter sedan sjuda i såsen tills kycklingen och grönsakerna är genomkokta och smakerna har blandats väl.
Kyckling curry kan varieras på många olika sätt genom att tillsätta olika grönsaker som paprika, broccoli, morötter eller ärtor. Du kan också välja att göra curryn mild eller stark genom att justera mängden chili eller kryddor.
Kyckling curry är inte bara en god och smakrik maträtt, det är också en hälsosam måltid som innehåller mycket protein, vitaminer och antioxidanter från de olika kryddorna och grönsakerna. Det är en måltid som passar både till vardags och till fest, och som är relativt enkel att tillaga. Prova att göra kyckling curry nästa gång du vill ha en läcker och smakrik maträtt!
Portioner
4
Total tid
35 min
Ingredienser
Instruktioner
Förberedelse
- 1Hacka kycklingbröstfilén i lagom stora bitar
- 2Hacka den röda paprikan i lagom stora bitar
Tillagning
- 1Stek upp currykryddan i smör
- 2Ha i kycklingbröstfilén och stek till nästan genomstekt
- 3Ha i haricots verts och den röda paprikan och stek med kycklingen i några minuter
- 4Ha i grädden, kycklingfond och resterande kryddor
- 5Låt koka på låg värme i ca. 8-10 minuter
Servering
- 1Serveras med ris eller blanda i pasta