Dumlekakor

Om du älskar sega, chokladiga kakor, då är detta recept på dumlekakor perfekt för dig! Dessa ljuvliga dumlekakor är den perfekta kombinationen av rik choklad och krämig Dumle kola. Det bästa av allt? De tar mindre än 30 minuter att förbereda, vilket gör dem till ett idealiskt alternativ för ett snabbt mellanmål eller en utsökt dessert.

Portioner

6

Total tid

30 min

Ingredienser

Instruktioner

    • 1
      Starta ugnen på 180°C.
    • 2
      Smält smör och choklad tillsammans och ställ åt sidan.
    • 3
      I en skål, vispa ägg och socker i 3-4 minuter tills det blir ljust och fluffigt.
    • 4
      Tillsätt det smälta smöret och chokladen till äggblandningen och vispa tills allt är blandat.
    • 5
      Blanda i de torra ingredienserna: mjöl, kakao, bakpulver och en nypa salt tills en jämn deg formas.
    • 6
      Klä en ugnsform med bakplåtspapper och skopa ut degen på formen. En glasskopa fungerar utmärkt för detta!
    • 7
      Stoppa in en Dumlekola i varje degbit och täck med mer deg om det behövs. Toppa varje kaka med ytterligare en Dumle.
    • 8
      Grädda kakorna i 10-12 minuter tills de är fasta men fortfarande mjuka i mitten.
    • 9
      Så fort du tar ut dem ur ugnen, strö flingsalt över kakorna.
    • 10
      Låt kakorna svalna en stund innan du njuter av deras sega, chokladiga godhet.