Chokladbars med dulce de leche

Share to pinterest
Chokladbars med dulce de leche

Krispiga och sega chokladbars med dulce de leche, cornflakes och jordnötter är en läcker och tillfredsställande godisbit som kombinerar olika smaker och texturer.

Chokladbarsen är tillverkade med en högkvalitativ choklad som ger en rik och krämig smak. Dulce de leche, som också används som en ingrediens, är en härligt söt och fyllig karamellsås gjord på kondenserad mjölk som ger en mjuk och krämig konsistens till chokladbaren.

Cornflakesen bidrar med en knaprig och lätt konsistens som bryter av mot den mjuka dulce de lechen och chokladen, samtidigt som de ger en lätt söthet och en smak av majs. Jordnötterna är rostade och tillsatta för att ge chokladbaren en nötig smak och en lite grövre textur.

Alla dessa ingredienser samverkar perfekt för att skapa en mumsig och fyllig smakupplevelse som både tillfredsställer sötsuget och ger en härlig känsla av mättnad. Krispiga och sega chokladbars med dulce de leche, cornflakes och jordnötter passar utmärkt som en lyxig godisbit eller som ett gott mellanmål när du vill unna dig något extra.

Portioner

Total tid

N/A

Ingredienser

Instruktioner

  • Förberedelse

    • 1
      Mixa eller krossa cornflakes till mindre bitar
    • 2
      Mixa jordnötter
    • 3
      Smält chokladen under vattenbad
  • Tillagning

    • 1
      Blanda cornflakes, jordnötter och dulce de leche i en skål tills du får en jämn smet
    • 2
      Bred ut smeten på bakplåtspapper
    • 3
      Häll över den smälta chokladen och bred ut över smeten
    • 4
      Ställ barsen i frysen i ca 3 timmar och dela sedan upp i portionsbitar
    • 5
      Förvara de sedan i kylen eller frysen